Uzmanlıklarım

Uzmanlıklarım

Değişik coğrafyalarda yaşamış olmak, bana kültürel açıdan duyarlı bir psikoterapist olma ve farklı geçmişleri olan insanlarla çalışma konusunda kendimi eğitme fırsatı verdi.

İlişki sorunları, evlilik ve aile sorunları, kaygı, suçluluk, utanç, depresyon, kayıp ve bağlanma sorunları, yas, travma, obsesif-kompulsif bozukluk (OKB), travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), fiziksel ve duygusal istismar, aile içi şiddet, fobiler, öfke yönetimi, stres veya tükenmişlik sendromu gibi sorunlar, zorbalık ve ebeveynlik zorlukları gibi birçok farklı alanda çalışmalarımı sürdürmekteyim.

  •  
    01. İlişkiler

    Yaşamımız boyunca kurduğumuz ilişkilerin varlığımızın temeli olduğuna inanıyorum. Bunlar; aile ve romantik ilişkiler, arkadaşlıklar, iş ve daha fazlasını içerebilir. Ayrılık, boşanma, aldatma, iletişim sorunları ve psikoseksüel zorluklar gibi alanlarda kapsamlı deneyime sahibim.

  •  
    02. Anksiyete

    Yaşadığımız modern dünya beraberinde tükenmişlik, iş baskıları, değişim, sağlık sorunları, sorumluluklar veya bilinmeyen bir gelecek gibi zorluklar getirebilir. Kendinizi köşeye sıkışmış, panik, endişeli ve stresli hissediyor olabilirsiniz. Birlikte, kendinizi gerçekçi ve dengeli hissetmeniz için çıkış yolları bulmaya çalışabilir; endişeli ve stresli zamanlarda kullanabileceğiniz yardımcı başa çıkma stratejileri arayabiliriz.

  •  
    03. Kayıp ve Yas

    Sevdiğiniz birini, evcil hayvanınızı, ait olduğunuz bir yeri, özgüveninizi veya kimliğinizin bir parçasını kaybetmek zorlayıcı olabilir. Kayıp hissi yaşadığınızda, birlikte çalışabiliriz.

  •  
    04. Değişim

    Önemli yaşam değişiklikleri, zorlayıcı duyguları yüzeye çıkarabilir: yalnızlık, terk edilme, kaygı, endişe, öfke ve daha fazlası. Bu geçiş dönemlerinde olan bireyler, çiftler ve ailelerle çalışma ve geçirdikleri sürece yardımcı olma üzerine geniş deneyime sahibim.

  •  
    05. Depresyon

    Hayatta bazen depresyona yol açabilecek stresli zamanlar yaşayabilirsiniz. Motivasyon bulmak, tetikleyici faktörleri keşfetmek, depresif hissettikleri konuları anlamak ve yaşamdaki zorluklarla başa çıkmak için sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirmek isteyen danışanlarla çalışmaktayım.

  •  
    06. Travma

    Farklı geçmişlerden insanları destekleyen kuruluşlarda çalışırken travma, aile içi şiddet, cinsel, fiziksel ve duygusal istismara maruz kalmış danışanlara yardım etme fırsatım oldu. Güvenli bir terapötik ortam yaratmayı önemserim ve bu alanlarda danışanlara destek sağlıyorum.