Hakkımda

Ayten Şare

Kıdemli bir grup analisti, psikoterapist ve süpervizör olarak çalışma hayatıma devam ederken, her danışanımın kendine özgü ve benzersiz deneyimleriyle yakından ilgilenmekteyim. Amacım; danışanlarımı hayatta karşılaştıkları zorluklara karşı desteklemektir. Böylece danışanlarım, kendilerini daha iyi anlayarak sahip oldukları içsel ve dışsal kaynaklarını farkına varırlar ve hayattan beklentilerini daha iyi karşılayabilirler.

Deneyimli bir psikoterapist olarak, psikolojik zorluklarla karşılaşan kişilere psikoterapi ve psikolojik danışmanlık sağlamaktayım. Çeşitli klinik ortamlarda (Birleşik Krallık'ta Family Action (Ailelerle çalışan bir kurum) ve IMECE Kadın Merkezi, ABD'de Amita Mercy Tıp Merkezi) ve psikoterapi merkezlerinde, özellikle de Birleşik Krallık'ta Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) içinde 20 yıldan fazla deneyime sahibim. Birleşik Krallık'ta terapist olarak çalışırken Melanie Klein'ın kızı Josephine Klein'dan süpervizyon aldım. Bir diğer süpervizörüm ise Sophie Boswell idi. 

Hayatım boyunca farklı kültür, gelenek ve değerlere olan ilgim, dünyayı gezerek bu kültürleri daha yakından tanımamı sağladı. Ayrıca, kültürel anlamda donanımlı ve farkında bir psikoterapist olmama katkıda bulundu. Makedonya, ABD, Birleşik Krallık ve Türkiye dahil olmak üzere, farklı ülkelerde yaşadım, çalıştım ve eğitim gördüm. 50`den fazla ülkeye seyahat etmiş olmak beni zenginleştirdi. Dünyaya daha geniş bir perspektiften bakmak kişiliğime ve mesleğime olumlu yansıdı. Şu anda, dünyanın dört bir köşesinden danışanlarım bulunmaktadır. Bu anlamda kendimi hem birey hem de profesyonel olarak şanslı hissediyorum. Kazandığım bilgileri gerek danışanlarımla, gerekse meslektaşlarımla paylaşmayı önemsiyorum.

Hayatta karşılaşılan büyük zorlukların kişiye getirebileceği sıkıntıların farkındayım ve bu geçiş dönemlerinde danışanlarımın yanında onlara destek olmaktan mutluluk duyuyorum.  Farklı geçmiş, etnik köken, kültür, kimlik, din, engel, cinsel yönelim, yaş ve cinsiyetlere sahip birçok danışan görmekteyim. Farklılıklar kıymetlidir ve benden psikoterapi desteği almak isteyen herkese kapım sonuna kadar açıktır. Yetişkinler, genç yetişkinler, çiftler, aileler ve danışan gruplarıyla hem kısa dönem hem de uzun dönemli çalışıyorum.

Birleşik Krallık Psikoterapi Konseyi (UKCP) ve Üniversiteler Eğitim Koleji’ne (UTC) üyeyim. Mesleki etik ve uygulama konusunda bu kurumların belirlediği profesyonel kuralları takip ediyorum. Düzenli olarak klinik destek ve danışmanlık vermekteyim ve psikoterapi alanındaki yeni gelişmeleri yakından izlemekteyim.  Mesleki sigortam bulunmaktadır.

Türkçe, İngilizce ve Makedonca dillerinde psikoterapi hizmeti veriyorum.

Üye Olunan Profesyonel Kuruluşlar

  • UKCP- Birleşik Krallık Psikoterapi Konseyi - 08160107
  • UTC- Üniversiteler Eğitim Koleji- 1184

Eğitimler

  • PG. Dip. Analitik Grup Psikoterapisi, Goldsmiths Üniversitesi, 2008, Londra, Birleşik Krallık
  • Psikolojik Danışmanlık Sertifikası, Metropolitan Üniversitesi, 2005, Londra, Birleşik Krallık
  • Lisans, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Gazi Üniversitesi, 1998, Ankara, Türkiye
  • Nikola Stein Sağlık Meslek Lisesi, 1993, Kalkandelen, Makedonya  

Sertifikalar

  • EMDR Eğitimi Seviye 1 -DBE- (2015)
  • Seviye 4, Group Teen Triple P (Positive Parenting Program), Queensland Üniversitesi, Australia (2011)
  • Sistemik ve Aile Terapisi Eğitim Programı (Belirlenmiş), Tavistock ve Portman NHS Kuruluş Vakfı /Birleşik Krallık (2010)           
  • Ebeveyn Grup Lideri Eğitimi, The Incredible Years, Carolyn Webster-Stratton, Londra/Birleşik Krallık (2009 & 2011)
  • Zor Davranışlarla Çalışmak/Kişilik Bozuklukları ve Çözüm Odaklı Kısa Terapi, Family Action, Londra, Birleşik Krallık (2009)
  • Kişi Merkezli Planlama, Family Action, Londra/Birleşik Krallık  (2008)
  • Bilişsel Davranışçı Terapi (2008) & Çocukların ve Gençlerin Ruh Sağlığı İhtiyaçlarını Anlama, Family Action (eski adıyla Welfare Association, Londra/Birleşik Krallık (2005)
  • Ebeveyn Ruh Sağlığında Kültür Neden Önemlidir, Homerton Üniversite Hastanesi, NHS Vakfı, Londra/Birleşik Krallık (2009)
  • Kayıp ve Yası Anlamak, Family Action, Londra/Birleşik Krallık (2009)
  • Aile İlişkileri ile Çalışma, Ebeveynler ve Çocuklar- Boşanma ve Ayrılık, Tavistock Çift İlişkileri Merkezi, Londra/Birleşik Krallık (2012)
  • Babalarla Çalışma, Woodberry Down Çocuk Merkezi, Londra, Birleşik Krallık (2009)