Psikoterapi

Psikoterapi ve Danışmanlık

Psikoterapinin tanımı nedir?

Psikoterapinin amacı; kendinize dair öz farkındalık kazanmanıza ve zor durumlarla baş edebilmek için sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olmaktır. Eğer zorlanıyorsanız, üzgünseniz, takılıp kalmış hissediyorsanız veya travmatik deneyimler yaşadıysanız danışmanlık almak isteyebilirsiniz. Bunun dışında kişisel olarak gelişmek, ilişkilerinizi güçlendirmek ve kendiniz hakkında daha çok şey öğrenmek istiyor da olabilirsiniz. Danışmanlık, olumsuz deneyimlerinizi anlamanıza ve bunlardan ders çıkarmanıza yardımcı olurken, aynı zamanda iyi deneyimlerinizin keyfini çıkarmanıza ve onları devam ettirmenize de olanak tanır.

Psikoterapi neleri içerir?

Psikoterapi; zorluklarınız, hayatınızdaki mücadeleleriniz hakkında konuşmamızı ve size düşünmeniz için zaman vermemizi gerektirir. Bireysel seanslar 50 dakika sürer ve her hafta aynı gün ve aynı saatte yapılır. Bu, sağlam bir terapötik bağ kurmamızı mümkün kılar.

İlk seansta neler olur?

Terapiye başlamak korkutucu olabilir, bu yüzden önce denemek isteyebilirsiniz. İlk seans birbirimizi tanımamız ve benimle çalışmak isteyip istemediğinizi belirlemeniz içindir. Genellikle aklınızdan geçenler hakkında bir diyalog kurmayı ve terapi hedefleri oluşturmayı gerektirir. Ayrıca aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz.

Psikoterapinin size uygun olup olmadığını anlamak, bir psikoterapist olarak nasıl çalıştığım hakkında bilgi almak ve ilk randevuyu ayarlamak isterseniz, lütfen 07388 511634 numaralı telefondan veya [email protected] üzerinden benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.